(+47) 466 35 425 post@spesialtakst.no

SELGE BÅT

Skal du selge båten?

I dag annonseres de aller fleste båter på nettet og det fører til at kjøpere ofte befinner seg på andre kanter av landet om ikke i utlandet.

Terskelen er derfor ofte høy for at kjøpere skal komme for å se på akkurat din båt? Et virkemiddel er jo da selvfølgelig å sette prisen på båten du skal selge veldig lav slik at den blir interessant likevel, men da du selvfølgelig ønsker å få betalt best mulig er dette jo ikke ønskelig?

Det er derfor av stor betydning at du gjør båten din attraktiv med andre virkemidler enn pris. Et virkemiddel er å få utarbeidet en Tilstandsrapport fra en frittstående takstmann slik at potensielle kjøpere kan få en nøytral beskrivelse av båten før de eventuelt selv kommer for å se den selv. Ved en tilstandsrapport har du fått forventningsstyrt kunden slik at da er de som faktisk kommer for å se på den nærmere en kjøpsbeslutning enn ellers.

Det er også viktig å tenke på at kjøpere ikke har anledning til å reklamere på feil og mangler som er beskrevet i Tilstandsrapporten senere, slik at denne vil virke dempende om konflikter skulle oppstå i ettertid av salget.

For kjøper er det betryggende å kjøpe en båt med Tilstandsrapport da risikoen for skjulte feil og mangler reduseres, og det er da sannsynlig at betalingsvilligheten for din båt blir høyere.

Det vil også være enklere for kjøperen av din båt kunne få finansiering slik at handelen kan gjennomføres.

Tilstandsrapport ved salg av bolig har vært vanlig i mange år, og det blir mer og mer vanlig også i forbindelse med salg av båt.

 

Tjenester

  • Tilstandsrapport
  • Verdivurdering

Kontaktinformasjon

Ta kontakt for en uforpliktende prat.

Vesthagen 4, 4344 BRYNE

(+47) 466 35 425

post@spesialtakst.no

Legg igjen en beskjed